Hirdetés

A Microsoft elengedi, de még van rá mód, hogy évekig támogatott Windows 10-ed legyen



|

Biztonsági frissítések mindenképp érkeznek majd a rendszerhez akkor is, ha a Microsoft hivatalosan nyugdíjazza.

Hirdetés

Továbbra sem sikerült elég felhasználót meggyőzni arról, hogy jó lesz neki, ha a Windows 10-et Windows 11-re cseréli - pedig az újabb rendszer egy rakás olyan funkciót, fejlesztést is kap, ami a játékosoknak segít kihozni a legtöbbet hardverükből. A StatCounter májusi adatai szerint a felhasználók 66,1%-a még kitart a 10-es verzió mellett, és csak 29,71% váltott a legújabbra, amiben szerepet játszhat az is, hogy nem minden gép felel meg a Win 11 által elvárt rendszerkövetelményeknek.

2025 októberében azonban megszűnik a Windows 10 hivatalos támogatása, nem érkeznek hozzá ingyenes biztonsági frissítések, csak az tudhatja magát biztonságban, aki fizet, ők is csak három évig - legalábbis ez a hivatalos álláspont. Egy külsős cég azonban gondoskodik a felhasználók biztonságáról.

Hirdetés

A 0patch vállalta, hogy még legalább öt éven keresztül kínál nem hivatalos biztonsági "mikrofrissítéseket", ahogy a Windows 7 és a Windows Server 2008 esetében is teszi ezt már évek óta. Két előfizetési szint van: a PRO egy évre 24,95 euró adó nélkül egy PC-re, az Enterprise pedig, amit vállalkozásoknak ajánlanak, 34,95 euróba kerül gépenként. Azt, hogy a Microsoft mennyit kér majd az otthoni felhasználóktól, nem tudni, de jó eséllyel ennél többet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.