Hirdetés

A korábbi modellekre is jön az új LG tévék egyik legjobb funkciója



|

Fontos frissítés vár a gyártó régebben kiadott okostévéire.

Hirdetés

A világ egyik vezető tévégyártójaként az LG háztartások millióiba juttatta már el a HP-től felvásárolt webOS operációs rendszert, amely még 2019-ben vált kompatibilissé az Apple-féle AirPlay képernyőtükrözéssel, az androidosoknak viszont sokáig várniuk kellett, hogy a Miracast mellett a Google saját megoldása, a Chromecast is a platform részévé váljon.

Végül a januárban megrendezett CES 2024 hozta el a változást, ahol a gyártó bejelentette, hogy az idei okostévékkel együtt rajtoló webOS 24-ben debütál az integrált Chromecast, most pedig kiderült, hogy egyes korábbi modellek is meg fogják kapni a funkciót.

Hirdetés

A dél-koreai cég közlése alapján a 2022-es OLED és QNED8K, valamint a 2023-as OLED, QNED és UHD modellekre is el fog jutni a megoldás, melynek hála könnyedén tükrözhetjük az androidos mobilunk képernyőjét a ház legnagyobb kijelzőjére, legyen szó videókról, zenéről vagy akár játékokról. A képesség a webOS 24 frissítéssel debütál, ám lényeges csavar a dologban, hogy a régebbi modelleken várni kell még erre, nem is keveset.

Az LG webOS Re:New frissítési programja ugyanis hiába garantál 5 éven belül 4 nagyobb update-et, a korábbi készülékekre csak egy év csúszással juttatja el az aktuális főverziókat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az említett 2022-es és 2023-as okostévékre csak valamikor 2025 során fog eljutni a Chromecastet is tartalmazó webOS 24 operációs rendszer.

Hogy azon belül pontosan mikor, azt egyelőre nem tudni, de ez a megközelítés a későbbiek során is érvényes lesz, vagyis a 2024-es modellek is csak 2026-ban kapják majd meg a jövőre debütáló webOS 25-öt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.