Hirdetés

A konkurensek gépein is elérhető lesz a SteamOS



|

A Valve bejelentette, hogy amint elégedett, lehetővé teszi más PC-alapú kézi konzolok gyártóinak a Steam Deck operációs rendszerének használatát.

Hirdetés

A jelenleg elérhető PC-alapú kézi konzolok közül a Steam Deck használata a legkényelmesebb, mivel azon a Linuxra épülő SteamOS fut, amit kifejezetten az eszközhöz optimalizáltak. A konkurensek többsége Windows 11-et használ, aminek előnye, hogy jobb a kompatibilitása, viszont a kisebb kijelzőkön olykor egész körülményes használni.

The Verge-nek a Valve egyik tervezője, Lawrence Yang megerősítette, hogy a SteamOS-t mások számára is elérhetővé fogják tenni, az ASUS ROG Ally készülékeken mindenképp találkozhatunk vele. A csapat jelenleg is dolgozik azon, hogy a Steam Deck mellett más kézi konzolokkal is kompatibilis legyen a rendszer.

Hirdetés

Azt ugyanakkor még nem tudni, hogy az ASUS-nak mik a tervei, kiadnak-e egy SteamOS-es variációt, vagy segítik-e a felhasználókat az operációs rendszer telepítésében. A gyártó elégedett a Windows-zal és azzal, ahogy a Microsoft igyekszik gondoskodni az optimalizálásáról.

Ugyancsak nem világos, hogy mikor adják ki a SteamOS-t önállóan, és mikor lesz az asztali gépeken is indítható - ezt a tervet sem vetették el, dolgoznak rajta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.