Hirdetés

A Huawei chipjeivel fejleszthet új AI-t a TikTok anyacége



|

Egyelőre még nem erősítették meg, hogy tényleg erre készülne a ByteDance, de egyáltalán nem lenne meglepő a dolog.

Hirdetés

A ByteDance, vagyis a TikTok kínai anyavállalata, új mesterséges intelligencia modelljének fejlesztéséhez a Huawei chipeket tervezi használni - értesült a Reuters. Több névtelen forrás is megerősítette ezt az információt, bár hivatalos nyilatkozatot még nem adott ki a vállalat. Egy másik forrás szerint ugyan nem biztos, hogy Huawei chipeket használnak, de az egyértelmű, hogy egy új AI modell fejlesztése zajlik.

Korábban a ByteDance NVIDIA H20 chipekre támaszkodott, amelyeket kifejezetten a kínai piac számára készítettek, hogy megfeleljenek az Egyesült Államok által 2022-ben bevezetett kereskedelmi korlátozásoknak. Az amerikai intézkedések célja az volt, hogy visszafogják Kína technológiai fejlődését, így az ország csak bizonyos chipmodellekhez férhetett hozzá.

Hirdetés

Az idei év során a ByteDance 100 000 darab Huawei Ascend 910B chipet rendelt, azonban eddig csupán 30 000 darabot kapott meg. Ezek a chipek a hírek szerint túlszárnyalják az NVIDIA A100-as modelleket a teljesítmény és a számítási hatékonyság terén, ami nagy előrelépést jelentene az AI fejlesztések terén. A chiphiány azonban jelentős akadályt jelent a ByteDance számára, lassítva a fejlesztéseket.

Ez a lépés nem egyedülálló a kínai vállalatok körében. Egyre többen térnek át a helyi fejlesztésű chipekre, hogy csökkentsék függőségüket a nyugati beszállítóktól. A ByteDance is korábban megkerülte a kereskedelmi korlátozásokat, de a mostani váltás Kína technológiai önállósodási törekvéseinek része, melynek célja, hogy az ország saját erőforrásokra támaszkodva fejlessze tovább AI képességeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.