Hirdetés

A Google menő AI-funkciót vezet be a Chrome-ban



|

De azért vigyáznunk kell vele, nehogy egy illetéktelen férjen hozzá.

Hirdetés

Bizonyára sokakkal előfordult már, hogy valamire hosszas munkával rákerestek a neten, aztán a jövőben szükségük lett volna ismét az infóra, de azt az eltelt idő miatt már nem találták az előzményeik között. Ilyenkor jól jött volna egy barát, aki az előző keresésnél jelen volt, és meg tudta volna mondani, hogy hol találtuk a választ kérdésünkre. A Chrome ennek a barátnak a szerepét is ellátná a jövőben.

A Google böngészője a közeljövőben egy olyan AI-funkcióval bővül, mely ezt nekünk pillanatok alatt megoldja. Ez annyit tesz tulajdonképpen, hogy a témában saját szavainkkal megfogalmazott kérdésre ad választ a beépített chatbot. Ezzel az újdonsággal kapcsolatban azonban joggal merülhetnek fel adatvédelmi aggodalmak is, de a vállalat sietve próbál mindenkit megnyugtatni afelől, hogy ő jól sáfárkodik a rábízott személyes digitális terünkkel.

A Google népszerű chromium-alapú böngészője, hasonlóan a többi platformhoz és eszközhöz, sorra igyekszik beépíteni az AI legújabb funkcióit a felhasználók igényeit kiszolgálva. Nemrégiben a Samsung új, Galaxy S24-es szériájával érkező bekarikázós keresését integrálta funkciói közé, de az AI újdonságok sorának itt még nincs vége.

Hirdetés

A most bejelentett funkció tulajdonképpen egy olyan chatbot, mely képes egy hétköznapi szóhasználatban megfogalmazott kérdésünk alapján hatékonyan keresni az előzményeink között. Ez különösen nagy segítség lehet azoknak, akik sokat használják a gépet és annak a böngészőbeli keresőjét. Így a jövőben mentesülhetünk a sok százas vagy akár ezres nagyságrendű rekordok átlapozásától.

Ha például egy utazás előtt rákerestünk arra, hogy hol tudunk autót kölcsönözni Dunaújvárosban, elég csak azt kérnünk a böngészőtől, hogy idézze fel ennek a keresésnek az eredményét. Így a böngésző megspórolja nekünk azt a kétségbeesett manuális kutatómunkát, vagy címszavas keresést, amit ilyen esetekben tudunk alkalmazni.

Egyelőre, mint a legtöbb újítást, ezt is csak az Egyesült Államokban fogja élesíteni keresőóriás, de előbb-utóbb ránk is sor fog kerülni, ez azonban legalább annyi felhasználót tölt el aggodalommal, mint ahányan örülnek neki. A Google kommunikációjában azonban igyekszik biztosítani arról a nyilvánosságot, hogy a betanításhoz nem fogja közvetlenül használni a bizalmas adatainkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.