Hirdetés

4 TB-os microSDUC kártyát és 16 TB-os hordozható SSD-t villantott a Western Digital



|

Ha úgy érzed, zsebre tudnál csapni 16 terányi adatot, az új SanDisk hordozható SSD tetszeni fog.

Hirdetés

A napokban mutatta be a Western Digital új adattárolóit, köztük a világ első 4 TB-os microSDUC UHS-I kártyájával, amin a reklámszöveg szerint "több órányi tévésorozat, film, zene stb." elfér, de valószínűleg nagyobb hasznát veszik majd a professzionális felhasználók, akik felvételeket tárolnának rajta - a 8 TB-os SDUC UHS-I-nek pedig még inkább. Mindkettő a BiCS8 QLC NAND chipekre épül, amiket üzleti felhasználásban is alkalmaznak.

Egyelőre még csak proof of conceptként, átlátszó tokkal, de bemutatkozott a SanDisk 16 TB-os hordozható SSD-je is, amihez nem kell további áramforrás, valamint a 18W-os Desk Drive is, ami kisebb kapacitással már most elérhető, de a 16 TB-os változat még az év vége előtt bemutatkozhat.

Hirdetés

Az FMS 2024 konferencián leleplezett termékek ára még nem ismert, ahogy az sem, mikor kerülhetnek forgalomba - könnyen lehet, hogy 2025-ig nem szerezhetjük be őket. A 4 TB-os Desk Drive 171 ezer forint környékén kapható itthon, és bár a kapacitás duplázása (vagy négyszerezése) nem jelenti az ár duplázódását, nem is fogjuk olcsón megúszni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.