Hirdetés

Rengeteg port engedett be, egy ponton pedig ki is gyulladt a Samsung Galaxy Z Fold6



|

Úgy tűnik, hogy egyelőre érdemes lesz fenntartásokkal kezelni a készülék IP48-as védelmét.

Hirdetés

Gondosan előkészített terv alapján érkezett meg a Samsung idei összecsukható csúcsmobilja, a Galaxy Z Fold6. Az elsősorban apró módosításokkal finomra hangolt készülék a védelem tekintetében IP48-as besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy - elméletben - az 1 milliméternél nagyobb méretű szilárd részecskéktől is védve van. Tudniillik az idei modell érkezéséig a Samsung IPX8-as védelmet társított a Foldhoz, így "csak" a vízbe vihettük magunkkal.

A minap a népszerű youtuber, Zack Nelson, ismertebb nevén JerryRigEverything kapta szét a techóriás friss hajtogatós mobilját, így kiderült, hogy az IP48-as védelem ellenére nem biztos, hogy a Galaxy Z Fold6 hatékonyabban tartja távol magától a port vagy a homokot.

Hirdetés

JerryRigEverything tartóssági tesztje és a bontási videó alapján a készülék rengeteg koszt engedett magába, ami a mobil bonyolult zsanérszerkezeténél is problémásnak bizonyult. A youtuber hozzátette, hogy az eddigi tapasztalatai alapján a készülék kevésbé tűnik hatékonynak a beszűrődő por és homok távoltartásában, mint a tavalyi modell.

Ennek ellenére a Galaxy Z Fold6 átment a videós strapatesztjén, hiszen komolyabb igénybevétel esetén sem repedt vagy tört el. Egy, a telefon belső kijelzőjének bal alsó részén tett apró bemetszés azonban - amivel Nelson vélhetően rövidre zárhatott egy szalagkábelt - kisebb problémát okozott.

A rövidzárlat következtében jól látható, hogy egy pillanatra lángra lobbant a mobil, bár ez közel sem tűnik akkora problémának, mint a gyártó korábbi, magától felrobbanó Galaxy Note 7 készülékei, melyek tömeggyártását végül kénytelenek voltak leállítani.

A jelenséget az alábbi videóban vehetitek szemügyre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.