Hirdetés

Nem elég az inkognitó mód: az egyik nagy pornóoldal felhasználói adatai szivárogtak ki



|

A felhasználók adatainak kiszivárgása sosem kellemes esemény, de a BangBros esetében hatványozottan kínos a privát információk nyilvánosságra kerülése.

Hirdetés

A miami székhelyű BangBros egy jól ismert felnőttfilm-stúdió és platform, bár akárkit kérdezünk meg, ő egészen biztosan csak a barátjától hallott csupán róla. Ennek ellenére most 12 millió személyes adatot tartalmazó, 8 GB méretű adatbázis került ki a netre, amelyben a felhasználók privát adatait, IP-címeket, felhasználóneveket, tartózkodási helyeket, visszajelző üzeneteket és a modellek teljesítményére vonatkozó statisztikákat tartalmaznak.

Ezt a listát a keresőmotorok indexelték, ahol 2024. június 3-án jelentek meg, azóta már sikerült eltávolítani a találatok közül ezeket, de fennáll annak a veszélye, hogy olyanok is hozzáférhettek az adatokhoz, akik további károkozásra, esetlegesen zsarolásra próbálják majd meg felhasználni.

"Ha rosszindulatú személyeknek sikerült megszerezniük ezeket az adatokat, akkor nyomon követhetik és konkrét személyekhez köthetik a felnőtt tartalmak nézői szokásait. Más, magánjellegű információkkal kombinálva - főképp a kiszivárgott IP-címeket használva - ez jelentős adatvédelmi problémákhoz vezethet, személyes szégyent okozhat, és társadalmi megbélyegzést eredményezhet a konzervatív beállítottságú helyeken"

- nyilatkozta Mantas Kasiliauskis, a Cybernews információbiztonsági kutatója, ez a cég fedezte fel a szivárgást.

Hirdetés

A cég szerint az adatbázist valószínűleg egy véletlen konfigurációs hiba miatt nem biztosították. Az adatbiztonsági szakértő szerint fontos, hogy az ilyen érzékeny oldalakon tegyen meg mindent a felhasználó privát szférájának védelme érdekében, tanácsos a lehető legkevesebb személyes adatot felfedni, álneveket használni, külön e-mail fiókokat létrehozni, amelyek nem kapcsolódnak az elsődlegesekhez, és óvakodni az adathalász kísérletektől vagy a felnőtt oldalakkal kapcsolatos gyanús e-mailektől.

Emellett a VPN sem rossz ötlet, amely az internetes forgalmat is titkosítja, elrejtve a felhasználó IP-címét, és minden munkamenethez ajánlott új lapot nyitni, ez csökkenti a több munkamenetre kiterjedő nyomon követés kockázatát.

Ezeket a tanácsokat érdemes átadni azoknak a barátoknak, akik ismerik a BangBros oldalát, mi természetesen a boldog tudatlanságban és erkölcsi tisztaságban élve védve vagyunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.