Hirdetés

Sokkal drágább lehet elődjénél a Nintendo Switch 2



|

A megjelenési dátumhoz is közelebb kerültünk Hideki Yasuda, a japán Toyo Securities elemzőjének köszönhetően.

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a vártnál is többet késhet a Nintendo Switch utódja, az egyelőre nemes egyszerűséggel Switch 2 néven emlegetett kézi konzol. Nem sokkal ezelőtt egy állítólagos szállítási jegyzék is napvilágot látott, amely említést tett egy 60 wattos töltőtégláról, illetve egy kiegészítő hűtési megoldásról, amelyek mind arra utalnak, hogy nagyobb lesz a handheld energiafogyasztása, ezzel párhuzamosan pedig a teljesítménye.

A minap a japán Toyo Securities elemzője, Hideki Yasuda is előállt saját előrejelzéseivel legutóbbi beszámolójában. A szakértő úgy látja, hogy a Switch 2 valószínűleg 2025 első felében kerül a boltok polcaira, ami egybevág a Nintendo partnereihez eljuttatott információkkal. Ezek alapján arra következtethetünk, hogy a handheld megjelenésére 2025 második negyedévében kerülhet sor - nagy valószínűséggel áprilisban vagy májusban már kapható lehet.

Hirdetés

Yasuda előrejelzésében úgy becsülte, hogy a Switch utódja várhatóan 499 dollár (adók nélkül 177 ezer forint) alatt kerülhet forgalomba, ami egy egészen konzervatív becslésnek számít, tekintve, hogy a konkurencia konzoljai is hasonló áron kaphatók jelenleg. A korábbi becslések egyébként rendre 400 dollárra saccolták a Switch 2 árát.

Viszonyításképpen: a Switch 299 dolláros áron debütált, amit lényegben a mai napig változatlan, a a 2012-ben debütált Wii U szintén ennyibe került megjelenésekor. A megemelkedett gyártási költségeket és az inflációt figyelembe véve nem valószínű, hogy a Nintendo képes lesz a Switch utódja esetében is tartani ezt az árat, így elég csekély az esélye annak, hogy itthon 170-180 ezer forint alatt megússzuk majd a vásárlást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.