Hirdetés

Saját befektetői perelnék dollármilliókra a globális leállást okozó CrowdStrike-ot



|

A cég állítólag hazudott, amikor azt állította, jól letesztelt és biztonságos a szoftvere.

Hirdetés

Július közepén egy informatikai hiba a fél világot megbénította: repterek, kórházak, pénzintézetek, médiaszolgáltatók álltak le, amikor a központi gépeik összeomlottak. Az incidens hátterével egy belemenős anyagban foglalkoztunk, a leállásért felelős kibervédelmi cég, a CrowdStrike pedig vállalta a felelősséget, és komoly változásokat ígért mind emberi, mind szoftveres oldalon.

A több mint 8,5 millió gépet érintő incidens becslések szerint több mint 5 milliárd dolláros veszteséget okozott világszerte, és a jelek szerint nemcsak az érintett vállalatok vezetői dühösek, hanem a CrowdStrike befektetői is. A The Guardian értesülései szerint a részvényesek most azért perelték be a céget, mert annak vezetői átverték őket, amikor a terméküket hibátlanul működő, jól letesztelt szoftvernek állították be.

Hirdetés

A felperesek szerint a cég valótlan állításai miatt a részvények indokolatlanul magas áron keltek el, a balhé után pedig értelemszerűen elég komolyan veszítettek az értékükből.

A CrowdStrike szóvivője természetesen alaptalannak nevezte a vádakat, és elmondta, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a saját igazukat bizonyítsák. Más sem hiányzik, mint hogy beszántsák a céget, amelynek szoftvere gyakorlatilag az egész világ működésére hatással van...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.