Hirdetés

Nem vicc: ez a CRT a világ leggyorsabb monitora



|

A több mint 20 éves monstrum köröket ver napjaink leggyorsabb, e-sportra tervezett OLED kijelzőire.

Hirdetés

Sokan örömmel emlékszünk vissza azokra a boldog békeidőkre, amikor nem kellett aggódni a 240 Hz és a Ray Tracing miatt: a játékaink legjobb esetben is 1024x760-as felbontásban futottak egy közel 20 kilós CRT monitoron, ami az egész asztalt elfoglalta. Bár ezekkel a panelekkel ma már szinte kizárólag akkor találkozunk, ha valaki épp feszültséglevezetés céljával szétver egyet egy feszítővassal, a valóságban sokkal többre képesek, mint azt a legtöbben gondolnák.

A jelenleg piacon lévő leggyorsabb monitor az ASUS ROG Swift Pro PG248QP, ami a speciális TN panelnek és a brutális overclocknak köszönhetően képes másodpercenként 540 képkockát megjeleníteni. Ez azonban semmi ahhoz képest, amit most egy YouTuber kisajtolt a saját IIyama Vision Master Pro 512 típusú CRT paneljéből.

Hirdetés

Oké, ehhez a RetroGamingBase csatorna házigazdájának le kellett vennie a felbontást 320x120 pixelre, hogy a monitor KHz maximumát ne lépje túl, de így sikerült 700 Hz-re feltolnia a képfrissítést. Mivel ez a kijelző egyébként kifejezetten jó állapotban van, nem merték sokáig  erőltetni a tesztet, de egy viseltesebb, kevésbé féltett példánnyal hamarosan játék közben is megpróbálják majd ugyanezt kihozni a panelből. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.