Hirdetés

Megfizethető joystick-vezérlőt villantott az Xbox, hogy segítse az akadálymentesítést



|

A zöldek az akadálymentességet helyezték középpontba a vezérlő tervezésekor.

Hirdetés

Nemrégiben mutatta be az Xbox új, adaptív joystick-vezérlőjét, amelyet elsősorban a mozgáskorlátozott játékosok számára terveztek. Egészen pontosan egy olyan vezetékes kiegészítőről van szó, amelyen négy gomb, egy analóg kar, a hátulján pedig két extra gomb kapott helyet. A zöldek a speciális vezérlőt szakemberekkel és fogyatékkal élő játékosokkal együttműködve alkották meg, hogy használata a lehető legjobb élményt biztosítsa a segítségre szoruló felhasználóknak.

Ebből kifolyólag a joysticken található összes gomb testreszabható, valamint egy 3D nyomtatással készült hüvelykujj gombkollekció is rendelkezésre áll a botkormány méretének, magasságának és szélességének testreszabásához. A vezérlő egyébként az Xbox Adaptive Controllerhez vagy egy másik Xbox-kontrollerhez is csatlakoztatható, de közvetlenül PC-hez vagy Xboxhoz kapcsolva is használható.

Hirdetés

Az Xbox új adaptív joystick-vezérlője valamikor 2025 elején kerül forgalomba, kifejezetten baráti, 29,99 dolláros (adók nélkül nagyjából 11 ezer forint) áron. A vezérlő kizárólag a Microsoft Store-ban lesz kapható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.