Hirdetés

Már vizsgálják az Intel elleni csoportos per lehetőségét a hibás processzorok miatt



|

Egy ügyvédi iroda elkezdte felvenni a kapcsolatot az érintettekkel, bíróságra vihetik az ügyet.

Hirdetés

Miközben az Intel épp elkezdett kibékülni a vásárlókkal a hónapokon át tartó huzavona után, vannak, akik nem érik be ennyivel, és a bíróságon perelnének ki több millió dollárt a vállalatból. Az Egyesült Államokban nem ritkák az ilyen csoportos perek, és úgy néz ki, van olyan ügyvédi iroda, aki megpróbálna beleállni az ügybe, ha elég támogatást kap a vásárlóktól.

Az r/Intel subreddit tetején tanyázik jelenleg az a bejegyzés, amelyben az Abington Cole + Ellery ügyvédi iroda elkezdte felmérni az igényeket, és bekérni azok adatait, akik érintettek az ügyben, és szívesen csatlakoznának a csoportos perhez. Ha sikerül elég embert maguk mögé állítani, talán elkezdik felépíteni az ügyet, ugyanakkor elég valószínűtlen, hogy komolyabb pénzt ki lehetne szedni a vállalatból.

Egyrészt az Intel már elkezdte lecserélni a hibás processzorokat, bár arról megoszlanak a vélemények, hogy ezt milyen hatásfokkal teszik: egyes beszámolók szerint már azelőtt kiküldték az új hardvert, hogy a régit visszaküldte volna a tulajdonos, mások állítólag hetek óta hiába várják a pótlást. Az Intel ráadásul épp ma erősítette meg, hogy két éves kiterjesztett jótállást kínálnak az érintett chipekre.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban nem ritkák az ilyen csoportos perek, de ritka, hogy sikerül tényleges eredményt elérni velük. Anno az Nvidiát fogták perbe a GTX 970-es kártyák VRAM-ja miatt, ott minden vásárlónak 30 dollár kártérítést ítélt meg a bíróság, ráadásul azért jelentkezni sem kellett előre.

Egyébként sem feltétlenül javasolnánk, hogy a személyes adataitokat önként és dalolva megadjátok egy weboldalon, azonban mivel egyelőre csak az USA-ban zajlanak az események, így nem tehetünk mást, mint kivárunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.