Hirdetés

Már tesztelik a Google 50 gigabites internetét



|

Mire rákattintasz a letöltés gombra, már le is jött a kedvenc játékod.

Hirdetés

Míg Magyarországon a gigabites internet sem magától értetődő, sőt messze az átlag felett van, addig a világ számos pontján már ennél jóval gyorsabb hálózatokat tesztelnek. A Google és a Nokia még tavaly év végén indította el az első 20 gigabites hálózatot, ami azért bír jelentőséggel, mert ezt a sebességet a már lefektetett optikai kábelek módosítása nélkül sikerült elérni. De természetesen eszük ágában sincs megállni ennyinél.

A két vállalat bejelentette, hogy elkezdték tesztelni az 50 gigabites hálózatot. Természetesen ezúttal is a Google Fiber infrastruktúra ad otthont a próbáknak Kansas Cityben, és máris sikerült 41,89 Gbps-os letöltési sebességet elérni.

Hirdetés

A Nokia azt szeretné ezzel bebizonyítani az internetszolgáltatóknak, hogy az 50 Gig PON (Passive Optical Network) kényelmesen megfér a már létező rendszer mellett, és nem kell felszedni, kicserélni a már lefektetett kábeleket.

Az 50G PON technológia persze még nem ért révbe, hiszen feltöltési sebességben "csak" 19,6 Gbps-ot értek el, így az még nem szimmetrikus, mint a 20 gigás csomag. Ez utóbbihoz a megfelelő hálózatot minden már működő Google Fiber piacon 2024 végéig szeretnék kiépíteni. Mindeközben a Nokia már a 100G PON-t teszteli Ausztráliában, melynek prototípusát még 2022-ben mutatták be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.