Hirdetés

Már iPhone 15-ön is futtatható a Windows 11



|

Itt a Windows Phone új generációja: almás telefonon fut az asztali operációs rendszer.

Hirdetés

Nemrég mi is beszámoltunk arról a történelmi jelentőségű eseményről, amikor az első PC emulátor alkalmazás felkerült az iOS App Store-ba. Az UTM SE célja eredetileg a retró játékok futtatása volt, de természetesen a fejlesztők szeretik feszegetni a határokat. A Tiny11 készítője például arra volt kíváncsi, fel tudja-e erőltetni a teljes operációs rendszert a telefonra. A válasz egy határozott igen, de azért akadnak problémák.

A Tiny11 a Windows 11 lecsupaszított változata, amiből minden sallangot kigyomláltak, hogy az operációs rendszer a lehető legtöbb hardveren fusson. Az UTM SE virtualizált környezetén belül ezt sikerült működésre bírni egy iPhone 15 Pro készüléken. A készítő néhány képet is csatolt a szoftverről, és belengetett egy videót is.

Hirdetés

Azt azért nem lehet mondani, hogy ez lenne a felhasználói élmény csúcsa, NTDEV elmondása szerint ugyanis csak a boot 20 percet vett igénybe és elképesztően lassan fut a rendszer. Ezzel együtt is izgalmas lehetőségeket nyit ki az emulátor létezése, kíváncsian várjuk, mivel rukkolnak még elő a megszállott fejlesztők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.