Hirdetés

Ez az egér újraértelmezi az ultrakönnyű perifériák fogalmát



|

Gyakorlatilag egy evőkanálnyi cukorral egyezik meg az OptimumTech által lecsupaszított egér súlya.

Hirdetés

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gaming perifériák piacán az ultrakönnyű egerek. Az elmúlt évek során a nagyobb gyártók - például a Razer és a Roccat - is beszálltak a versenybe, és piacra dobták pehelysúlyú vezérlőiket. Egészen egyedi megoldásokba is bele lehetett futni - ezek általában kisebb, feltörekvő gyártók és techipari szereplők felől érkeztek. Egyike volt ezeknek OptimumTech, aki egy 26 grammos, lényegében teljesen lecsupaszított egérrel irányította magára a figyelmet.

A helyzet azonban egészen összetett, hiszen nem egy önálló egérről van szó, sokkal inkább egy mod kitről. Ez azt jelenti, hogy szükségünk van egy egérre, nevezetesen a Razer Viper V2 Próra, amit aztán a készlet segítségével - különböző 3D nyomtatott elemekkel és ergonomikus markolatfülekkel - ultrakönnyűvé varázsolhatunk.

Hirdetés

Bár a megoldás már önmagában is szenzációs, Optimum nem érte be ennyivel. Fogta az általa megálmodott zerømouse V35-öt, és még jobban lecsupaszította, amelynek eredményeképpen megszületett a 16 grammos változat.

Ehhez persze rengeteg elemtől kellett megszabadítani az egeret: nincs például görgetőkereke, nincsenek oldalsó gombjai és gyakorlatilag az érintkezési felülete is minimális, leszámítva az oldalán lévő apró, ergonomikus markolópárnácskákat, valamint a bal és jobb oldali klikkeket.

A végeredmény tényleg egészen lenyűgöző lett; az alábbi videóban ti is szemügyre vehetitek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.