Hirdetés

Egy játékfejlesztő szerint akkora a baj, hogy az Intelnek vissza kéne hívni a hibás procikat



|

Az összeomlások 100%-áért a kékek chipje felel felhasználói- és szerveroldalon is.

Hirdetés

Nem telik el úgy hét, hogy ne fokozódna a feszültség az Intel új generációs csúcsprocesszorai körül. Az csak egy dolog, hogy a középkategóriás Zen 5 processzor egymagos teljesítményben veri az Intel Core i9-14900K-t, a nagyobb gond az,  hogy a Raptor Lake processzorok folyamatos összeomlást okoznak, ezzel komoly károkat okozva nemcsak játékosoknak, hanem egyre több fejlesztőnek is.

A napokban mi is beszámoltunk arról a statisztikáról, amely alapján egyre több szerverparkban és adatközpontban okoznak gondolt az instabil 13900K és 14900K chipek, valamint hogy a fejlesztők által gyűjtött logok alapján is kiemelkedően magas ezek száma. Most egy játékfejlesztőtől, a Path of Titans mögött álló Alderon Games alapítója is felszólalt az ügyben.

Hirdetés

Matthew Cassells a Chipzillának adott interjújában elmondta, hogy gyakorlatilag az összeomlások 100%-a szóban forgó két processzorral történik

Hiába az összes mikrokód, BIOS- és firmware frissítés, egyszerűen képtelenek orvosolni a problémát.

A PC, PlayStation, Xbox és Nintendo Switch konzolokra is megjelenő játékban már több ezer összeomlást okoztak a kritikus chipek, akkora kárt okozva ezzel a fejlesztőknek, hogy el is kezdték az összes szervert átmigrálni AMD procival szerelt gépekre, sőt, a játékban felugró üzenetben kérik a közösségi szerverek üzemeltetőit is, hogy tegyenek így, valamint a játékosokat, hogy tudják, nem játékban van a hiba.

Az Intel érdekében reméljük, hogy visszahívják az érintett chipeket és kártalanítják a vásárlókat. Nem az AMD-t vagy bármelyik másik gyártót akarom életetni, bárhol előfordulhatnak problémák, csak szeretném, ha a játékosaink tudnák, mi áll a dolog hátterében.

Az Intel továbbra is vizsgálódik az ügyben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.