Hirdetés

Az Xbox-felhasználók eldönthetik majd, egyes játékok mely részeit akarják telepíteni



|

A funkcióval tárhelyet és időt spórolhatunk magunknak.

Hirdetés

A modern játékok korában, amikor a digitális könyvtárak és letöltések az ökoszisztémák jelentős részét képezik, sokan próbálják megtalálni azon módszereket, amelyekkel nemcsak a letöltés sebességét, hanem a szoftverek méretét, az általuk elfoglalt helyet is szabályozni tudják. Az Xbox Insider programjának egyik kísérleti funkciója éppen erre próbál megoldást nyújtani - rugalmasabb, szabályozottabb telepítést biztosítva a felhasználóknak.

Az Alpha és az Alpha Skip-Ahead körök tagjainak nemrégiben elérhetővé vált azon funkció, melynek segítségével még a telepítés előtt kiválaszthatják, hogy egy adott játék mely "részeit" szeretnék letölteni.

Hirdetés

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a felhasználók a funkciót támogató játékoknál dönthetnek arról, hogy le szeretnék-e tölteni például a többjátékos tartalmakat vagy bizonyos HD textúrákat. A telepítések ily módon történő személyre szabásával nemcsak tárhelyet, hanem időt is spórolhatunk a letöltések során, nem mellesleg megkímélhetjük magunkat a számunkra kevésbé érdekes tartalmaktól.

A zöldek jövőbeli terveit elnézve nem meglepő, hogy kiemelt helyen szerepel a digitális játéktér optimalizálása. Jogosan merülnek fel a tárhellyel kapcsolatos kérdések is (elvégre az Xbox Series S-re sem fér fel túl sok minden, nem beszélve a játékok egyre növekvő méretéről), azonban az ilyen és ehhez hasonló funkciók bevezetése nagy segítség lehet majd a felhasználók számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.