Hirdetés

Az Intel szerint más okból omlanak össze az asztali és laptop processzorok, de ez vigasztal bárkit is?



|

Miután a hordozható gépek is elkezdtek meghalni, a vállalat újabb magyarázkodásba kezdett.

Hirdetés

Hónapok óta tart az Intel kálváriája, egyre több problémát okoz, hogy a 13. és 14 generációs csúcskategóriás processzoraik folyamatosan összeomlanak, komoly károkat okozva ezzel nemcsak az egyszeri játékosoknak, hanem az azokat adatközpontokban, szerverparkokban használó játékfejlesztőknek is. Nemrég az egyik stúdió feje meg is osztotta, hogy a jelentések alapján az összeomlások 90%-a a két szóban forgó chip miatt fordult náluk elő.

A napokban egyre több jelentés érkezett arról is, hogy már nem csak az asztali gépekben használt Raptor Lake processzorok, vagyis a 13900K és a 14900K okoznak problémát, hanem a hordozható gépekbe szerelt HX változatok is crashelnek.

Hirdetés

A kékek már közleményben reagáltak az esetre:

"Tisztában vagyunk azzal a néhány instabilitással kapcsolatos jelentéssel, ami a 13. és 14. generációs mobil processzorok kapcsán érkezett. Alapos vizsgálat után arra a következtetésre jutottunk, hogy ennek oka nem ugyanaz a hiba, mint az asztali gépek esetében. A rendszerleállások és egyéb problémák széleskörű hardveres és szoftveres problémákra utalnak."

Hiába számolnak be a fejlesztők a riportok alapján arról, hogy ugyanazoknál a folyamatoknál omlanak össze a gépek, az Intel nyilvánvalóan igyekszik hárítani, és sokkal kisebbnek beállítani a problémát mint valójában. A laptopokba szerelt processzorok nyilván alacsonyabb TDP-vel üzemelnek, így aztán alacsonyabb az esetszám, mindenesetre maga a jelenség így is aggasztó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.