Hirdetés

A PS4-es játékokat is feljavítja a PlayStation 5 Pro



|

Természetesen akkor is előnyt jelent a PlayStation 5 Pro, ha még az előző generáció címeit pörgeted.

Hirdetés

A PlayStation 5 Pro megjelenése várhatóan jelentős vizuális előnyöket nyújt majd a PlayStation 4-re kiadott játékok számára is. A Sony projektmenedzsere, Toshimasa Aoki nyilatkozata szerint a konzol november elején érkezik, és több mint 60 játék kap ennek kapcsán frissítéseket, köztük népszerű címek, mint az Alan Wake 2 és a Madden NFL 25. Emellett olyan, még meg nem jelent játékok is szerepelnek a listán, mint a Dragon Age: The Veilguard és a Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii.

A PS5 Pro természetesen visszafelé kompatibilis lesz a PS4 játékokkal, ami lehetővé teszi, hogy a régebbi játékok is kihasználhassák az új konzol előnyeit. Aoki elmondta, hogy a konzolon egy új "Image Quality Boost" funkció is elérhető lesz, amely javítja a képfrissítést a PS4-es játékokban. Ezt a funkciót a felhasználók be- és kikapcsolhatják, és elsősorban a változó képfrissítésű játékokat érinti (tehát ahol nem betonbiztos az fps). 

Hirdetés

A félgenerációs konzol kiadása jó ötletnek tűnik egyes fejlesztők számára is. Például a No Man's Sky programozója, Martin Griffiths is dicsérte a PS5 Prót. Griffiths megosztott egy képernyőképet a játék javított vizuális megjelenéséről, amely alapján egyértelmű, hogy a fejlesztők is látják a potenciált az új konzolban.

Bár sokan izgatottan várják a PS5 Prót, nem minden rajongó lelkesedik a közel 700 dolláros, illetve 800 eurós, sőt nálunk 329 990 forintos ár miatt. Egyes elemzők, mint Tom Warren a The Verge-től, arra figyelmeztetnek, hogy a magas ár elriaszthatja a potenciális vásárlókat. 

Ti tervezitek, hogy beruháztok rá?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.