Hirdetés

Számos Xbox One konzol vált használhatatlanná, mert évek óta nem frissítették őket



|

A Microsoft mérnökeinek kellett egy hét, mire sikerült megoldani a helyzetet.

Hirdetés

A 2013-ban megjelent Xbox One konzol nem volt hibátlan. Teljesítményben elmaradt a PlayStation 4 mögött, így a legújabb multiplatform címek néha megakadtak a torkán, és a Kinect mint kötelező kiegészítő rendesen felnyomta az árát, ami az eladásokra is hatással volt. Ezzel együtt a mai napig rengeteg ilyen konzol van használatban, így elég sok gamer kapott sokkot, amikor egyszer csak használhatatlanná vált a hardvere.

Az első beszámolók július 21-én érkeztek, a hibajelenség pedig olyan első generációs Xbox One konzolokat érintett, amelyek 2018 óta nem lettek frissítve.

Hirdetés

Mivel időközben megjelent az Xbox One S és az Xbox One X, bizonyára számos olyan konzol állt érintetlenül, ami beleesett ebbe a szórásba, de az időközben gyári visszaállításon átesett gépeket is érintette a hiba, ami játszhatatlanná tette a játékokat és megakadályozta a frissítést.

A Digital Foundry hívta fel a figyelmet a hibajelenségre, ennek nyomán kezdett el vizsgálódni a Microsoft, és Jason Ronald, az Xbox divízió egyik alelnöke a napokban büszkén jelentette, hogy sikerült megoldaniuk a dolgot, szerveroldalon kellett babrálni egy kicsit, így a felhasználóknak nincs különösebb dolga a frissítésen túl.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.