Hirdetés

Már egyszerre több alkalmazáshoz is használhatunk egyetlen webkamerát a Windows 11-ben



|

A streamerek minden bizonnyal nagyon fognak örülni az új funkciónak.

Hirdetés

A Windows Latest hívta fel a figyelmet a minap arra, hogy egy kifejezetten hasznos funkcióval bővült a Windows 11 a legutóbbi fejlesztői, 10.0.26120.1542-es buildszámú frissítés révén. Megérkezett az úgynevezett "Multi-app Camera" beállítás, amely lehetővé teszi, hogy egy időben több alkalmazás is hozzáférjen a webkamerához. Tudniillik a redmondiak mostanáig egy egészen egyszerű elvet követtek: ha egy alkalmazás - például az alapértelmezett Windows-kamera - használta a webkamerát, akkor mellette más program már nem férhetett hozzá.

Bár a Multi-app Camera kétségkívül hasznos lehet, a Microsoft felhívta a figyelmet a használattal kapcsolatos limitációkra. Például a fényerőt csak a kamera speciális beállításainak oldalán módosíthatjuk, tehát mindig oda kell majd visszatérnünk használat közben.

Hirdetés

A funkció a streamereknek és a tartalomgyártóknak különösen praktikus lehet, ugyanis egyszerre közvetíthetnek az arcukkal, és csatlakozhatnak például egy Discord-videóhíváshoz - korábban ehhez minimum két kamerára volt szükség.

A beállítás egyelőre csak a Windows legutóbbi fejlesztői változatában érhető el, de egy későbbi frissítéssel nagy valószínűséggel minden felhasználóhoz megérkezik majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.