Hirdetés

Lenyűgöző ray tracing funkciókkal felvértezve érkezhet a PlayStation 5 Pro



|

Nemrégiben egy újabb szivárgás fokozta a rajongók várakozását a kékek modernizált gépével kapcsolatban.

Hirdetés

Egyre többet hallani különböző szivárgások formájában a PlayStation 5 Próról, ám hivatalos információk hiányában egyre nagyobb a zavar a rajongók körében a konzolt illetően. A többséget nyilvánvalóan az foglalkoztatja a leginkább, hogy vajon mikor tervezik megejteni a kékek a gép formális bejelentést, de akadnak olyanok is, akik a teljesítményen rugóznak, és azon agyalnak, hogy vajon képes lesz-e a "világ új legerősebb konzoljaként" emlegetett PS5 Pro 60 fps-sel pörgetni a GTA VI-ot.

Miközben az ilyen és ehhez hasonló égető kérdésekre próbálunk választ találni, egy megbízható, Kepler_L2 néven futó bennfentes a minap Twitter/X-oldalán szellőztette meg a gép néhány új ray tracing funkcióját, amelyek az AMD következő generációs Radeon 9000 RDNA 4 kártyáival érkeznek.

Hirdetés

Egészen pontosan azt írta:

"A legtöbb, ha nem az összes funkció jelen lesz a PS5 Próban."

A felhasználó egy korábbi bejegyzésében arról számolt be, hogy az RDNA 4 ray tracing funkcióit az alapoktól kezdve újratervezték, ami azt jelenti, hogy potenciálisan versenybe szállhat majd az Nvidia megoldásaival.

Kepler_L2 azt is elárulta, hogy a modernizált konzolok egy AI-alapú felskálázóval (PlayStation Spectral Super Resolution/PSSR) felvértezve kerülhetnek a boltok polcaira, amely - ha hinni lehet a szivárogtatónak - lehetővé teszi majd a játékok 120 fps-sel történő futtatását 4K felbontásban. A támogatott címeknek ilyen teljesítményt kell majd nyújtaniuk ahhoz, hogy megkapják a hőn áhított "PlayStation 5 Pro Enhanced" plecsnit.

Ti mit vártok a PlayStation 5 Prótól?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.