Hirdetés

Leállhat a legnépszerűbb videokártya gyártása



|

Az Nvidia nyugdíjazná azt a kártyáját, amit a Steam-felhasználók legtöbbje használ.

Hirdetés

Kérdéses, hogy debütálhat-e még idén az RTX 50-es sorozat, és ha igen, kapunk-e egy megfizethető kártyát karácsonyra, vagy csak azok élvezhetik az extra erőt, akik ki tudnak fizetni egy RTX 5090-et. Egyelőre azonban az elmúlt két generáció tagjai is elfogadhatóan teljesítenek, úgyhogy semmi nem sürgeti az Nvidiát.

A kínai Bobantang fórumon jelent meg az információ, hogy a gyártó leállította egyik legnépszerűbb videokártyája, a 2021 februárjában debütált RTX 3060 gyártását, és felhívta a partnerei figyelmét arra, hogy most tudnak utoljára rendelést leadni rá. Pár hónapig még a polcokon maradhat, aztán már csak használtan lehet majd beszerezni.

Hirdetés

A Steam 2024. júliusi adatai szerint 5,71%-os részesedéssel az RTX 3060 a felmérésben részt vevő felhasználók által legszélesebb körben használt kártya,  amit 3,88%-kal az RTX 1650, majd 3,47-tel az RTX 3060 Ti követ.

Aki új kártya vásárlását tervezi, már jobban jár az RTX 4060-nal: míg az RTX 3060-asok 110-120 ezer forint környékén kaphatók, ezek utódjáért max 15-20 ezer forinttal kell többet fizetni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.