Hirdetés

Kiderült, milyen teljesítményre lehet képes a PlayStation 5 Pro



|

Újabb információ került felszínre a Sony modernizált gépére vonatkozóan.

Hirdetés

Továbbra sem csillapodnak a pletykák a Sony erősebb, egyelőre PlayStation 5 Próként emlegetett konzoljával kapcsolatban. Pár nappal ezelőtt egy megbízható szivárogtató hozta nyilvánosságra a Pro modell dizájnját, ezt megelőzően pedig arra is fény derült, hogy milyen áron kerülhet majd a boltok polcaira a combosabb masina, akár még idén.

A specifikációkkal kapcsolatban is kiszivárgott már egy-két információ korábban - ezek rendre arra utaltak, hogy brutálisan erős lehet a konzol -, a minap pedig újabb izgalmas részletre derült fény.

Hirdetés

A Kepler_L2 néven ismert szivárogtató szerint a PlayStation 5 Pro GPU-ja az AMD Radeon RX 7700 XT kártyájával egyenértékű teljesítményt nyújt majd. Általánosságban elmondható, hogy az RX 7700 XT képes a legtöbb játékot 4K-s felbontásban 60 fps-sel futtatni, de természetesen ebből még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Bár a PC-k és a konzolok jelentősen eltérnek egymástól e tekintetben, nagyjából azért már sejthetjük, hogy milyen teljesítményre számíthatunk.

A szivárogtató korábban azt is elárulta, hogy a modernizált konzolok egy AI-alapú felskálázóval (PlayStation Spectral Super Resolution/PSSR) felvértezve kerülhetnek a boltok polcaira. Ha minden igaz, a technológia lehetővé teszi majd a játékok 120 fps-sel történő futtatását 4K felbontásban. A hőn áhított "PlayStation 5 Pro Enhanced" plecsnihez legalább ilyen teljesítményt kell majd nyújtaniuk a támogatott címeknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.