Hirdetés

Hamarosan olyan funkcióval bővül a Twitch, ami nagy káoszt szülhet



|

A platform vezérigazgatója, Dan Clancy a TwitchConon tette meg a bejelentést.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban folyamatosan kongatták a vészharangot a Twitch miatt: az év eleji tömeges elbocsátások után a platform fejese, Dan Clancy elismerte, hogy a szolgáltatás továbbra is veszteségesen üzemel, és a Wall Street Journal beszámolója szerint a bennfentesek is aggódnak a márka jövőjével kapcsolatban, mivel a felhasználók száma és a hirdetési bevételek stagnálni kezdtek.

Augusztusban aztán egy jelentés rámutatott, hogy mekkora a baj: bár a Twitch továbbra is az első helyen áll, a piaci részesedése a nézett órák szerint 2023 második negyedévétől 2024 második negyedévéig jelentős mértékben, 10%-kal csökkent. Igaz,  még így is a teljes nézettség 60 százalékát tudhatja magáénak, viszont fokozatosan zárkóznak fel hozzá a riválisok (YouTube, Kick).

Hirdetés

A Twitch azonban nem hagyja magát, igyekszik különféle fejlesztésekkel a trónon maradni. Most a TwitchCon során az elnök, Dan Clancy elárulta, hogy hamarosan bevezetnek egy újdonságot, a megosztott chatet. Ez a funkció a platform elindulása óta folyamatosan fejlődött, tavaly például behozták a Hype Chat megoldást, amely új módot adott a nézőknek arra, hogy a livestreamek során kitűnjenek és kifejezzék a támogatásukat, idén júniusban pedig megvetette a lábát a Chat Warnings nevű fejlesztés, amivel a streamerek és a moderátorok jobban tudják kezelni a zaklatást. 

Clancy szerint nemsokára egy másik funkció is élesedik, a megosztott chat, amit valahogy úgy kell elképzelni, hogy amikor három-négy tartalomkészítő együtt streamel, akkor a közösségeik egyetlen chatfolyamban fognak összeolvadni, ami az ígéret szerint zökkenőmentesen működik majd, ugyanakkor egyelőre nem tudni, mennyire lesz átlátható és a moderátorok számára kezelhető marad-e egy akkora felhasználómennyiség, amit több streamer hoz össze.

Majd élesben kiderül. Mindenesetre a Twitch még nem jelentette be hivatalosan, hogy mikor fog élesedni a funkció, Clancy a TwitchConon úgy fogalmazott, hogy a "jövő hét folyamán mindenki számára elérhetővé válik". 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.