Hirdetés

Egy friss szivárgás szerint két PlayStation 6 is fejlesztés alatt állhat



|

Könnyen lehet, hogy az Xbox példáját követve rögtön két konzollal rukkolnak majd elő a kékek.

Hirdetés

Még meg sem jelent a Sony erősebb konzolja, a PlayStation 5 Pro, de a pletykák már most a kékek következő generációs gépéről, a PlayStation 6-ról szólnak. Pár nappal ezelőtt kiszivárgott, hogy mit tart fontosnak a gyártó a combosabb masina fejlesztése során, továbbá arról is szó esett, hogy ismét az AMD tervezheti meg a PS6 chipjét.

A minap egy korábban rendre hiteles információkat szállító szivárogtató hintett el egy újabb izgalmas részletet a Sony tizedik generációs konzoljával kapcsolatban.

Hirdetés

A KeplerL2 néven futó felhasználó a NEOgaf fórumon írt arról, hogy a PS6-hoz jelenleg két SoC-ot (system-on-chipet, vagyis egylapkás rendszert) is fejlesztenek, bár egyelőre nem világos, mit jelent ez pontosan a konzolra nézve.

"Jelenleg két SoC áll fejlesztés alatt a következő generációs konzolhoz, nem tudom, hogy ez olyan lesz-e, mint a Series X/S helyzet, vagy mondjuk egy otthoni konzol és kézi konzol kombinációja, de az egyik minden bizonnyal megfizethetőbb lesz."

- fogalmazott a szivárogtató.

A pletykák szerint a következő generációs Xboxnak a "fő" konzol mellett lesz egy kézi változata, így elképzelhető, hogy a PlayStation is hasonló módon jár majd el az új gép esetében. Az elmúlt hónapok szivárgásai arra engednek következtetni, hogy egy teljes értékű önálló kézi konzolon - ami leginkább a Valve Steam Deckjéhez hasonlítható - dolgoznak a kékek, ez pedig egybevághat a mostani pletykákkal.

Bármennyire is hiteles a szivárogtató, szavait érdemes erős fenntartásokkal kezelni. Fontos továbbá szem előtt tartani, hogy a Sony tervei időközben változhattak, így egyáltalán nem garantált, hogy két konzollal készül a gyártó a generációváltásra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.