Hirdetés

Egy elszánt modder dupla kijelzős konzolt faragott az ASUS ROG Allyból



|

Másodlagos kijelzővel még menőbben mutat az ASUS kézi konzolja.

Hirdetés

Pontos eladási statisztikáink ugyan nincsenek, de a rajongók online aktivitása alapján a tavaly júniusban megjelent ASUS ROG Ally lehet a Steam Deck eddigi legsikeresebb kihívója, ami nem is csoda, hiszen a PC-alapú hibrid kézikonzolt befogadó Republic of Gamers egy népszerű gaming márka, maga a hardver pedig több területen is rálicitál a Valve ajánlatára, még ha a nyers Windows 11-en kissé el is vérzik az élmény.

Az AMD Ryzen Extreme processzorral és 7 hüvelykes FullHD kijelzővel hasító ROG Ally tehát már a dobozból kivéve is sokat nyújt, egy modder azonban úgy gondolta, hogy lehet ezt még fokozni, és egy másodlagos képernyőt faragott a handheldre, méghozzá nem sufni minőségben.

Hirdetés

A GitHubon részletezett átépítés keretében az ASUS üdvöskéje egy Nintendo DS-szerű extra kijelzővel bővült, amit az alkotó ízléses módon erősített a tokozás felső részére, és használaton kívül akár vissza is hajtható, többé-kevésbé helyreállítva az eredeti élményt. Az extra panelként felhasznált WIMAXIT M728 IPS LCD ugyanakkor nem éppen csúcstechnológia, mivel a 7 hüvelykes méret mellé csak 1024 x 600 pixeles felbontást kínál.

Ettől függetlenül le a kalappal az építő YesItsKira előtt, aki igyekezett profi módon megoldani a dolgot, és egy teljesen egyedi, 3D-nyomtatott hátlapot készített a ROG Allyhoz, amelyen helyet kapott a másodlagos kijelzőt rögzítő 360 fokos zsanér. Maga a panel egy ugyancsak nyomtatással készült USB-C dokkon keresztül csatlakozik a kézikonzolhoz, ami tartalmazza a szükséges HDMI-bemenetet.

Abban ugyan nem vagyunk biztosak, hogy mindez végeredményben hozzáadott-e a már így sem éppen kompakt ROG Ally élvezeti értékéhez, de maga a projekt mindenképp lenyűgöző, aki pedig kedvet kapott egy hasonló kézi konzolhoz, az a feljebb linkelt GitHub-oldalon részletes, fotókkal is illusztrált leírást talál az átépítés menetéről. A leírás tartalmazza a 3D-nyomtatáshoz szükséges fájlokat és a szükséges alkatrészek listáját is.

Az ASUS gépe pedig hamarosan egy új kiadást is kaphat, amiről itt számoltunk be részletesen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.