Hirdetés

Az Xbox Series X/S előbb futtathat PS3-as játékokat, mint a PlayStation 5



|

A Microsoft beelőzheti a Sony-t a visszafelé kompatibilitás esetében.

Hirdetés

Június végén az Xbox Era podcast aktuális adásában az általában jól értesült Shpeshal_Nick azt állította, hogy a Sony azon dolgozik, hogy válogatott PlayStation 3-as játékokat natívan elérhetővé tegyen PS5-re, vagyis nem lenne szükség a felhőre a futtatásukhoz a konzolon. Ez nagyban megkönnyíthetné a nosztalgiázni vágyó játékosok életét, ugyanis aki a későbbi PlayStation-masinákon szeretett volna játszani a PS3-as címeivel, annak stabil netkapcsolatra volt szüksége. 

A Microsoft ezzel ellentétben elég sok Xbox 360-as címet mentett át Xbox One-ra és a Series konzolokra, és a legújabb jelentés alapján a csalás legkisebb tagja, a Series S a PlayStation 3-as játékokat is előbb lesz képes pörgetni, mint a PlayStation 5, noha nem hivatalos úton. 

Hirdetés

A Modern Vintage Gamer számolt be róla egy új videójában, hogy az Xbox konzolok fejlesztői módja (Developer Mode) nemrég Mesa (OpenGL/Vulkan) támogatással frissült, ami lehetővé teheti PlayStation 3, sőt akár Nintendo Switch játékok emulációját is. A Nintendo 3DS emulátor, a Citra például jól futott Series S-en már az alpha változatban is, innen pedig csak egy lépés az, hogy például a kizárólag PS3-ra megjelent Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots zavartalanul fusson a legkisebb Series masinán, amivel a modderek a Sony hivatalos megoldását is beelőzhetik.  

Ti milyen PS3-as videojátékokat futtatnátok szívesen PS5-ön vagy Xbox Series X/S-en?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.