Hirdetés

A Microsoft szerint még az Xbox kontroller csomagolása is fontos a klímacélok elérése érdekében



|

Az új Sky Cipher kisebb csomagolásban érkezik, amely nem tartalmaz egyszer használatos műanyagot.

Hirdetés

Megjelent az Xbox új kontrollere, melynek megalkotása során fokozottan ügyelt a vállalat arra, hogy a termék csomagolásához ne használjanak egyszer használatos műanyagot. Azt ugyan túlzás lenne állítani, hogy a bolygó ettől fog megmenekülni, de a szándék mindenképpen méltányolandó. Szüksége is van a Microsoftnak ilyen lépésekre, ha szeretné teljesíteni klímavállalásait.

Az áttetsző anyagból készült vezérlő, a Sky Chiper, egy újfajta csomagolásban érkezik, melynek megalkotásánál figyelembe vették azt a szempontot, hogy hogy lehetne minimalizálni a termék karbonlábnyomát.

Ennek érdekében nem használtak a csomagolás során - szemben a korábbi kiadásokkal - egyszer használatos műanyagot, és a papíralapú használati utasítást egy, a digitális változatra mutató QR-kóddal helyettesítették.

Hirdetés

Összességében a csomagolás 22 százalékkal lett kisebb és 21 százalékkal pedig könnyebb, ami alapvetően nem tűnik soknak, de ezek az intézkedések, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalat egy lépéssel közelebb kerüljön a klímacélok eléréséhez. Magáról a csomagolásról nem adott ki képet a Microsoft, de legkésőbb az augusztus 13-i megjelenés után úgyis kiderül, hogy milyen.

2020-ban azt vállalata a techóriás, hogy tíz éven belül klímasemlegessé teszi a termelést, 2050-re pedig annyi szén-dioxidot von ki a légkörből, hogy minden kibocsátását lenullázza utólag, amit az elmúlt fél évszázados működés során írhattunk a számlájára. Ezt szolgálta az a tavalyi intézkedés is, hogy a konzoljai alapértelmezetten energiatakarékos módban kerülnek a vevőkhöz.

2019-ben egy tesztprogram keretében 825 000 klímasemleges konzolt dobott piacra a Microsoft. Majd' két tucat videojáték-gyártó cég fogott akkor össze a "Playing for the Planet" elnevezésű kezdeményezés támogatására, amelynek célja az volt, hogy segítsen felhívni a figyelmet az éghajlatváltozásra, és különböző intézkedéseket hajtson végre a bolygó megmentése érdekében

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.