Hirdetés

Újabb Switch emulátornak vetett véget a Nintendo



|

Mint az várható volt, a Yuzu után a Ryujinx is eltűnt a netről.

Hirdetés

Az év elején keményített be a Nintendo a Switch-emulátorok fejlesztőivel szemben. A jogait egyébként is aktívan védelmező vállalatnak természetesen nem tetszik, hogy néhányan PC-n, fizetés nélkül játszanak Switchre szánt játékokkal, és valószínűleg az még kevésbé, hogy a platformon jobb minőségben, magasabb felbontással és képfrissítési sebességgel élvezhető szinte minden, miközben a nyolcadik születésnapja felé közelítő Switch még a látszólag kevésbé megterhelő címekkel is küszködik.

Miután a Yuzu fejlesztőivel szemben nyertek, csak idő kérdése volt, hogy más emulátorok készítői mikor kerülnek sorra. Mostanra eljutottak a Ryujinxhez, aminek Discordján tegnap egy üzenet számolt be arról, miért nem lehet már letölteni.

Hirdetés

Az egyik fejlesztő és moderátor elmondta, hogy gdkchan, a Ryujinx megálmodója kapott a Nintendótól egy visszautasíthatatlan ajánlatot, minek következtében az emulátor fejlesztése leállt, és minden fájlt el kellett takarítania a hivatalos oldalról és a Githubról. Pontosan ő sem tudja, mik a megállapodás részletei, de annyit megosztott, hogy a háttérben már egy egész jól álló iOS-es emulátor is készült, plusz számos hasznos fejlesztés.

A Switch másolásvédelmét megkerülő Gary Bowser több mint egy évet töltött börtönben, és 14 millió dollárral tartozik a Nintendónak. Ez sem rettentett el mindenkit a Switch-játékok kalózkodásától, így nem zárható ki, hogy lesznek még próbálkozások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.