Hirdetés

Új chippel felvértezve érkezik a legújabb iPad Mini



|

Az Apple szépen csendben mutatta be a 7. generációs tabletet.

Hirdetés

Színre lépett az Apple legújabb tabletje, az iPad Mini 7, amelyet egyáltalán nem vert nagy dobra a gyártó. A kompakt táblagép ennek ellenére bőven megérdemli a figyelmet, ugyanis több szempontból is rálicitál az elődjére.

Az egyik legjelentősebb újdonság az Apple A17 Pro chipkészlet, amely korábban az iPhone 15 Pro és Pro Max modellekben debütált. Most az Ipad Mini is megkapja a lapkát, amely erősebb CPU-t és GPU-t biztosít, valamint kétszer gyorsabb Neural Engine-t, megteremtve az Apple Intelligence használatának feltételeit is. A chip nagyjából 30 százalékos CPU-teljesítménynövekedést nyújt az előző generációhoz képest, míg az ötmagos GPU is 25 százalékkal hatékonyabb lett.

Hirdetés

Újdonság, hogy a 8,3 hüvelykes Liquid Retina kijelző mostantól támogatja az Apple Pencil Prót, így ez lesz az első alkalom, hogy az Apple kisebb táblagépén is használhatók lesznek a fejlett tollfunkciók.

A tárhely opciók is bővültek: a korábbi 64 GB-os és 256 GB-os változatok helyett az új modell már rögtön 128 GB-ról fog indul, de 256 GB-os és 512 GB-os kivitelben is megvásárolható lesz. A többi specifikáció lényegében változatlan maradt az előző generációhoz képest, így továbbra is megtalálható a 12 megapixeles elülső és hátsó kamera, a sztereó hangszórók, a Touch ID, valamint az USB-C port.

A 7. generációs iPad Mini már itthon is előrendelhető, a bolti forgalmazása pedig október 24-én indul majd. Ami a hazai árakat illeti, ezek a következőképpen alakulnak:

  • 128 GB / WiFi: 249 990 forint
  • 128 GB / WiFi + mobilnet: 324 990 forint
  • 256 GB / WiFi: 299 990 forint
  • 256 GB / WiFi + mobilnet: 374 990 forint
  • 512 GB / WiFi: 399 990 forint
  • 512 GB / WiFi + mobilnet: 474 990 forint

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.