Hirdetés

Tudtad, hogy ilyen egyszerűen el lehet távolítani az iPhone 16 akksiját?



|

Az iFixit munkatársa megmutatta, hogyan néz ki a folyamat a gyakorlatban.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt jelent meg az Apple iPhone 16-os termékcsaládja, így az első felhasználói visszajelzések mellett - amelyek sok esetben nem voltak különösebben biztatóak - már a strapatesztek és a bontási videók is előkerültek. Természetesen az iFixit sem maradhatott ki a buliból, így a vállalat egyik munkatársa rögtön darabokra bontotta az új mobilt. A kollégának egyébként idén viszonylag könnyű dolga volt, hiszen az Apple már az első napon a felhasználók rendelkezésére bocsátotta a javítási kézikönyvet.

A szétszerelési folyamat legizgalmasabb része kétségkívül az akkumulátorhoz köthető, tudniillik az Apple az idei frissítésnél egy olyan ragasztót használt a rögzítéséhez, ami elektromosan leválasztható - a vállalat útmutatója szerint mindössze másfél perc alatt eltávolítható.

Hirdetés

Az iFixit bontásában végigkövethetjük a kiszerelés folyamatát, ami valóban gyerekjátéknak tűnik. Bár az Apple hozzátette, hogy idővel valamivel hosszabb lehet a leválasztás, az iFixit most azt tapasztalta, hogy 20 V-os áram elég volt ahhoz, hogy öt másodperc alatt felengedjen a ragasztás (az Apple kézikönyve szerint 30 V is használható).

"Nem vagyok benne biztos, hogy valaha is volt olyan, hogy egy akkumulátor eltávolítása ilyen tisztán és simán ment volna. Minden jel arra utal, hogy az Apple határozottan szintet lépett a javíthatóság terén."

- fogalmazott Shahram Mokhtari, az iFixit technikusa.

A teljes szétszerelési folyamatot az alábbi videóban követhetitek végig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.