Hirdetés

Története legnagyobb felvásárlásának küszöbén áll a Google



|

Most épp egy kiberbiztonsági startupot akarnak bekebelezni, elképesztő összegekről van szó.

Hirdetés

A Verge beszámolója szerint a Google, illetve annak anyacége, az Alphabet fel fogja vásárolni az Izraelben 2020-ban alapított, Wiz nevezetű kiberbiztonsági startupot. Ezért pedig nem kevesebb mint 23 milliárd dollárt lennének hajlandók kifizetni. Elvileg nincs is messze a végső aláírás, így hamarosan érkezhet a hivatalos bejelentés is.

A Wiz jelenleg az egyik leggyorsabban növekvő technológiai startup a világon. Olyan kiberbiztonsági szoftvercsomagot kínálnak, amely az ügyfelek felhős infrastruktúráját elemzi, majd ezt követően fel is tárja annak lehetséges gyenge pontjait, megkeresi az összes fellelhető kiskaput. 

Hirdetés

A Google a múltban is előszeretettel vásárolt fel kiberbiztonsági cégeket, 2022-ben például 5,4 milliárd dollárt fizettek a FireEye-ből egy évvel korábban kivált Mandianért. Akkor a Microsoft is érdekelt volt a licitben, de végül alulmaradtak a Google-lel szemben. 

A fentebb emlegetett 23 milliárd dolláros összeg tényleg óriás, de nem szabad elfelejteni, hogy azért röpködtek már ennél nagyobb összegek is a techvilágban, 2015-ben például 67 milliárd dollárért szereztem meg a Dell az EMC-t. A Google mostani terve arányaiban olyan akvizíciókkal állítható párba, ,mint mikor a Microsoft 26 milliárdért megvette a LinkedInt, vagy a Facebook 21,8 milliárdért a Whatsappot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.