Hirdetés

Több mint 64 millió forintnyi hamis Apple terméket foglaltak le



|

A nyugat-írországi rendőrség több mint 800 hamisítványt foglalt le, beleértve AirPodsokat is.

Hirdetés

A nyugat-írországi Mayo megyében a helyi rendőrség több mint 800 hamis készüléket foglalt le, köztük AirPodsokat és különféle iPhone kiegészítőket, egy szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos bűncselekményekkel foglalkozó nyomozás keretében. A lefoglalt hamisítványok becsült értéke 173 904 dollár, vagyis több mint 64,3 millió forint.

A rendőrségi akcióra október 17-én és 18-án került sor. A hatóságok több üzletet is megrohantak a megyében található Castlebar, Westport, Ballinrobe és Claremorris városokban. Az akció egy több ügynökséget felölelő művelet részeként zajlott, amelyben a helyi rendőrség mellett a Garda National Immigration Bureau (Nemzeti Bevándorlási Iroda), a National Bureau of Criminal Investigation Revenue (Nemzeti Bűnügyi Nyomozó Hatóság), a Workplace Relations Commission (Munkaügyi Kapcsolatok Bizottsága) és a Social Welfare Special Investigations Unit (Társadalombiztosítási Különleges Nyomozó Egység) is részt vett.

Hirdetés

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy az ilyen jellegű szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos bűncselekmények évente több mint 85 milliárd eurós (kb. 34 146 milliárd forintos) veszteséget okoznak az Európai Unió gazdaságának. A nyomozás jelenleg is zajlik, és eddig nem történt letartóztatás.

Ez az akció a hamisítványok elleni harc részeként történt, amelyet már májusban is tapasztaltak Észak-Írországban, ahol hasonló hamisítványok értéke 750 000 dollár volt, és szintén több razziával foglalták le őket.

A hamisítványok, különösen a technológiai termékek, egyre nagyobb problémát jelentenek a rendőrség számára, és ezek az akciók célja, hogy csökkentsék a hamisítványok terjedését és hatását. Az ilyen műveletek fontosságát hangsúlyozza, hogy a hamisítványok nemcsak gazdasági kárt okoznak, hanem a fogyasztók biztonságát is veszélyeztetik, mivel a hamis termékek gyakran nem felelnek meg a minőségi és biztonsági előírásoknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.