Hirdetés

Több iPadet is teljesen tönkrevágott az Apple új operációs rendszere



|

Néhány tablet teljes cserére szorult, miután a felhasználók megpróbálták telepíteni az iPadOS 18-at.

Hirdetés

Szeptember 16-án elérhetővé váltak az Apple operációs rendszerinek legújabb verziói, vagyis az iOS 18, az iPadOS 18, a watchOS 11, a tvOS 18, a visionOS 2 és a macOS Sequoia. A frissítések megjelenése után nem sokkal kiderült, hogy az iOS 18 számos, korábban beígért újítása nem elérhető az Európai Unióban, most pedig minden jel arra utal, hogy az iPadOS 18 körül is problémák merültek fel bizonyos almás tabletek esetében.

A minap az Apple blokkolta az új szoftver telepítésének lehetőségét az M4-es iPad Pro modelleken, ami azt jelenti, hogy jelen pillanatban ezek a tabletek nem frissíthetők iPadOS 18-ra. Nagyon úgy tűnik, a frissítést néhány iPad Pro-tulajdonos panasza után vonták vissza, akik azt tapasztalták, hogy az új rendszer telepítése teljesen tönkretette a készülékeiket.

Hirdetés

A Redditen több felhasználói beszámoló is napvilágot látott, amikben rendre arról írtak, hogy a friss operációs rendszer telepítése megszakadt, az iPad pedig nem volt hajlandó bekapcsolni - olyannyira, hogy az érintett felhasználóknak teljes készülékcserére volt szükségük.

Az Apple az esetet jelentő MacRumorsnak a következő nyilatkozatot adta:

"Átmenetileg eltávolítottuk az iPadOS 18-as frissítést az M4 iPad Pro modelleken, miközben dolgozunk a probléma megoldásán, amely a készülékek egy kis csoportját érinti."

iPadOS 18 bricked my M4 iPad
byu/tcorey23 iniPadOS

Aki érintett, annak azt javasolják, vigye hivatalos szervizbe a készülékét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.