Hirdetés

Több gigabájtnyi törölhetetlen adattal árasztotta el a gépeket a Windows 11 nagy frissítése



|

A Microsoft már gőzerővel dolgozik a frusztráló hiba javításán.

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a Microsoft széles körben elérhetővé tette a Windows 11 24H2-es változatát, amely számos új funkcióval igyekszik jobbá tenni az operációs rendszert. A felhasználók eddig többnyire vegyes visszajelzéseket adtak a friss verziót illetően, ugyanis számos kellemetlen hiba is felszínre került, amelyek ellehetetlenítették az egyébként hasznos újdonságok zökkenőmentes használatát.

A játék- és Intel-illesztőprogramokkal kapcsolatos kék képernyős összeomlásokon, valamint az eltűnő egérkurzorokon felül a felhasználók egy másik, egészen kellemetlen jelenségre is felfigyeltek az operációs rendszer legfrissebb változatában.

Hirdetés

A jelek szerint az új frissítés egy hatalmas cache (gyorsítótár) mappát is létrehoz a számítógépeken, a legfrusztrálóbb az egészben pedig, hogy igencsak combos, egészen pontosan 8,63 GB-os mérete ellenére nem lehet véglegesen törölni.

A mappa ténye egyébként nem új keletű jelenség, hiszen a Windows a frissítések telepítésekor mindig létrehoz egy gyorsítótárat, amely a telepítési fájlok ideiglenes tárolására szolgál. A probléma jelen esetben csak annyi, hogy a fájlok - a korábbi frissítésekkel ellentétben - az új verzió telepítése után nem távolíthatók el hagyományos módon.

A Windows Latest tesztjei alapján a gyorsítótár törlése a Vezérlőpulton keresztül nem vezet eredményre: bár kijelölhető, valamint a törlési folyamat is elindítható, a fájlok az eljárás végeztével megmaradnak. A felhasználók időközben több alternatívával is megpróbálkoztak, de jelen pillanatban úgy tűnik, hogy az egyetlen hatékony megoldás a Windows újratelepítése.

Jó hír, hogy a Microsoft már tud a problémáról, és ha minden igaz, gőzerővel dolgozik a javítócsomagon. Egyelőre nem tudni pontosan, mikor lesz elérhető, de érdemes lehet várni, hiszen egy teljes újratelepítés nem biztos, hogy megéri pusztán a fájlok eltávolítása miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.