Hirdetés

Tim Cook több mint 18 milliárd forint értékben adott el Apple-részvényeket



|

A cupertinói vállalat vezére rendszerint októberben válik meg részvényeinek egy részétől.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) nemrégiben benyújtott dokumentációból derült ki, hogy az Apple fejese, Tim Cook több mint 220 ezer részvényt adott el, összesen mintegy 50 millió dollár (több mint 18 milliárd forint) értékben.

Nem ez az első eset, hogy a cupertinói vállalat vezérigazgatója jelentős mennyiségű Apple-részvényt értékesít. Tavaly Cook például 41,5 millió dollár értékben adott el, míg idén áprilisban nagyjából 16 millió dollárra tett szert az eladásokból.

Hirdetés

Érdekesség, hogy a MacRumors jelentése szerint Tim Cook a hét elején több mint 219 ezer Apple-részvényt kapott egy teljesítményalapú juttatás részeként, amely az Apple részvényesi hozamához van kötve. A portál azt is megjegyezte, hogy a vezető általában minden év októberében értékesíti részvényeit.

Az Apple vezérigazgatója egyébként gyakran kap különböző teljesítményalapú jutalmakat és részvényjuttatásokat az alapfizetésén felül, amely a 2023-as pénzügyi évben 3 millió dollárra volt tehető. Ugyanebben az évben 47 millió dollár értékben kapott részvényeket, 10,7 millió dollárt keresett nem részvények vagy tulajdonjog formájában, valamint további 2,5 millió dollárt szerzett egyéb juttatásokból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.