Hirdetés

Színre lépett Elon Musk hordozható műholdas terminálja, a Starlink Mini



|

Méretéből adódódon lényegében bárhová magunkkal vihetjük majd.

Hirdetés

Elon Musk űripari vállalkozása, a SpaceX a minap bemutatta legújabb, egészen utópisztikus fejlesztését, a Starlink Mini névre keresztelt hordozható műholdas terminált, ami akár egy hátizsákban is kényelmesen elfér, így bárhová magunkkal vihetjük. Kompakt méretéből kifolyólag az eszközt arra tervezték, hogy "nagy sebességű, alacsony késleltetésű internetet biztosítson útközben" - áll a SpaceX ügyfeleknek írt levelében.

A vállalat kezdetben korlátozott számban dobja majd piacra a Starlink Mini termináljait, darabonként 599 dollárért (átváltva nagyjából 223 ezer forintért) egy korai hozzáférésű kiadás keretein belül. Ez 100 dollárral kerül többe, mint a lakossági szolgáltatással együtt kínált Standard modell, bár a vállalat arról írt,  kiemelt céljai között szerepel, hogy faragjon az árakból.

Hirdetés

"Célunk, hogy csökkentsük a Starlink árát, különösen a világ azon részein tartózkodók számára, ahol a kapcsolat megfizethetetlen vagy teljesen elérhetetlen."

- olvasható az e-mailben.

A Starlink Mini mindössze 259x259x38,5 milliméteres, alig több mint 1 kilogramm, és csupán 20-40 wattot fogyaszt. A műholdas internet használatához egyébként egy 30 dolláros, úgynevezett Mini Roam szolgáltatásra is szükséges előfizetni, ami 50 gigabájtnyi adatkeretet biztosít a felhasználók számára - az ezen felüli használat során a vállalat 1 dollárt számol fel gigabájtonként.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor kerülhet forgalomba a hordozható műholdas terminál. Michael Nicolls, a Starlink Engineering alelnöke legutóbbi posztjában arról számolt be, hogy a vállalat a közeljövőben tervezi "felpörgetni" a Starlink Mini gyártását, szóval "hamarosan elérhető lesz a nemzetközi piacokon".

Mindeközben Elon Musk egy Twitter/X bejegyzés mentén az alábbi sorokat írta:

"Ez a termék meg fogja változtatni a világot."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.