Hirdetés

Steam Deckkel irányítják az ukrán fegyveres erők a modern lövegtornyaikat



|

Videón látható a Valve kézi konzolja bevetés közben.

Hirdetés

A United24 Media jelentése szerint az ukrán fegyveres erők a Valve kézi konzolját, azaz egy Steam Decket használnak a lövegtornyaik távvezérlésére az Oroszországgal zajló háború során. Az oldal a minap közzétett egy videót, melyben a Sablja nevű távirányítású fegyverplatform látható működés közben.

Az először tavaly tavasszal lencsevégre kapott lövegtoronyrendszert ukrán mérnökök fejlesztették ki, és ha minden igaz, idén év elején a tömeggyártás is megkezdődött. A fegyver pontos működésére nem derül fény a videóból, de úgy tűnik, hogy a kezelők egy élő kameraképet néznek, és a Steam Deck beépített vezérlőivel távolról irányítják a lövegtornyot.

Hirdetés

Bár sokak számára meglepő lehet, nem ez az első eset, hogy különféle játékkonzolokhoz tartozó vezérlőket használnak a hadiparban. A két szektor az évek során erősen összefonódott, ez pedig az ötletek és a szakértelem körkörös cseréjét eredményezte.

A világ egyik legnépszerűbb játékmotorja, a Unity például több katonai megbízást is vállalat az évek során - legutóbb egy kiképzési célú harctéri szimuláción dolgoztak. Ezen felül az amerikai hadsereg is régóta alkalmazza a videojátékok vezérlőit, legyen szó drónok, pilóta nélküli járművek vagy tengeralattjárók irányításáról.

Ami az ukrán fegyveres erőket és a Steam Decket illeti, a Valve egyelőre még nem vett tudomást, vagy legalábbis nem kommentálta a helyzetet. A kézi konzolt az alábbi videóban láthatjátok bevetés közben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.