Hirdetés

Sokak által várt funkcióval bővült a Google Naptár



|

Ennek az újdonságnak bizony tényleg nagyon sok felhasználó fog örülni.

Hirdetés

A Google Naptár webes felületén végre elérhetővé vált a sötét mód, amely régóta várt funkcióként érkezett meg a felhasználókhoz. Ez a frissítés különösen hasznos azok számára, akik éjszaka használják a naptárat, mivel a sötét téma kevésbé terheli a szemet.

A Google Workspace Updates blogon jelentették be, hogy a sötét mód része egy átfogó vizuális frissítésnek, amely a Google Material Design 3 szabványaihoz igazodik, így a Google alkalmazásai modernebb, felhasználóbarátabb és hozzáférhetőbb megjelenést kapnak.

Hirdetés

A frissítéssel a felhasználók mostantól könnyedén válthatnak világos és sötét mód között, illetve beállíthatják, hogy a naptár automatikusan igazodjon az eszközük által használt témához. Emellett a frissítés új ikonokat, modernebb és könnyebben olvasható gombokat hozott magával. Az interfész megújítása a felhasználói élményt is javítja, letisztultabb és könnyebben kezelhető felületet kínál. A beállítási menü is egyszerűbbé vált.

A sötét mód aktiválásához a következő lépések szükségesek:

  • Kattints a Google Naptár jobb felső sarkában található beállítások ikonra.
  • Válaszd az "Appearance" (Megjelenés) lehetőséget.
  • Állítsd be a kívánt módot: világos, sötét vagy eszközalapú beállítás.

Ez a beállítás nemcsak a naptárra, hanem a Google Tasksra is hatással lesz, amely most már teljesen integrált része a Google Naptár webes felületének. Azoknak, akik a tasks.google.com oldalon keresztül érnék el a feladatokat, szintén ez az új felület fog megjelenni.

Fontos megemlíteni, hogy a frissítés bizonyos Chrome-bővítményekkel kompatibilitási problémákat okozhat, ezért a Google javasolja, hogy a felhasználók ellenőrizzék bővítményeiket, ha problémát tapasztalnak.

A sötét mód bevezetése már elindult a Rapid Release domainek számára, míg a Schedule Release domainek december 2-tól kapják meg a frissítést. Az összes Google Workspace ügyfél számára már most elérhetővé vált a frissítés. Ez a vizuális frissítés nemcsak esztétikai javulást hozott, hanem a felhasználói élményt is jelentősen növeli, különösen azok számára, akik alacsony fényviszonyok között használják az alkalmazást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.