Hirdetés

Részben használhatatlanok lesznek az iPhone-ok hangerőszabályzó gombjai a Spotify-jal



|

Tovább folytatódik az Apple és a Spotify csörtéje, aminek a felhasználók isszák meg a levét.

Hirdetés

Az iPhone-os Spotify-felhasználók rövidesen nem tudják majd a mobilok gombjaival szabályozni a hangerőt a csatlakoztatott eszközökön, ugyanis a cupertinóiak "lekapcsoltak" egy beállítást, amely összekapcsolta az alkalmazást a telefon oldalán lévő gombokkal. A változás a Spotify Connect szolgáltatását érinti, ami lehetővé tette a felhasználók számára, hogy mobiljukkal távolról irányítsák az applikációval összekötött hangszórók hangerejét.

Bár a Spotify közleménye szerint a változás szeptember 3. után lép életbe, néhány felhasználó már most azt tapasztalta, hogy nem tudja az iPhone-ja gombjaival szabályozni a hangerőt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amikor egy iPhone-felhasználó megnyomja a hangerőgombot, a Spotify egy értesítést dob fel.

A felhasználóknak ekkor rá kell koppintaniuk az értesítésre, ami ezt követően átirányítja őket az alkalmazásba, ahol egy virtuális csúszka segítségével szabályozhatják a hangerőt.

Hirdetés

A Spotify a digitális piacokról szóló uniós jogszabály (DMA) megsértésével vádolja az Apple-t, ezzel együtt pedig arra kéri a cupertinói óriást, hogy - a DMA-nak is eleget téve - biztosítson hasonló feltételeket, mint amilyeneket a saját szolgáltatásait használóknak is biztosít (például az Apple TV és a HomePod eszközök esetében).

A Spotify úgy látja, hogy az Apple szándékosan nem ad hozzáférést a platformnak azokhoz a technológiákhoz, amiket az Apple Music megkap. Ennek eredményeképpen a hangerő szabályozása az iPhone gombjaival "instabillá vált", ami lejátszás közben a hangerő váratlan felhangosodásához vagy lehalkulásához vezetett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.