Hirdetés

Rendkívül hasznos funkciót hozhat vissza a Pixel 11-es termékcsalád



|

A felhasználók először a Pixel 4-es szériában találkozhattak vele.

Hirdetés

A Google arcfelismerésének egyik legnagyobb korlátja, hogy teljes sötétségben nem működik, de olykor már gyenge fényviszonyok között is nehézségekbe ütközik. Ezt a problémát orvosolhatja a Pixel 11-es széria, méghozzá a Tensor G6 lapka, valamint egy ehhez kapcsolódó dedikált rendszer segítségével.

A kijelző alatt található infravörös (IR) kamerarendszer nem újdonság: a Pixel 4-es termékcsalád már évekkel ezelőtt is lehetőséget biztosított a sötétben történő feloldásra egy pontprojektor, egy reflektor és két IR-kamera segítségével.

Hirdetés

A Pixel 11-es széria várhatóan egy ehhez hasonló, de továbbfejlesztett megoldással rukkolhat elő, amely a Tensor G6 képjelfeldolgozó processzorát (ISP) használná a kijelző alatti IR-kamerák támogatására.

Az Android Authority jelentése szerint az új chip révén a rendszer hatékonyabban működhetne, ezzel jelentősen csökkentve az energiafogyasztást. Bár a Google tervei még nem ismertek teljesen, ha a technológia megvalósul, a felhasználók várhatóan egy, az Apple Face ID-hoz hasonló funkcióval találkozhatnak az új készülékekben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.