Hirdetés

Olyan funkcióval bővült a Messenger, aminek nagyon fogsz örülni



|

Bár a végpontok közötti titkosítás bekavart az üzeneteknek, ez a fejlesztés kicsit segíthet átlátni a káoszt.

Hirdetés

Idén már több alkalommal is beszámoltunk róla, hogy milyen problémákkal küszködött a Meta üzenetküldő szolgáltatása, amely hol leállással, hol a fejlesztések miatti hibákkal borzolta a felhasználók kedélyeit. Szerencsére azért nem csak rossz dolgok történtek a Messengerrel, hiszen több előrelépésről is beszámolhatunk:

  • nagy felbontású fotók küldésének támogatása
  • megosztható albumok létrehozása
  • akár 100 MB-os fájlok küldése
  • személyes QR-kódok

Most egy újabb hasznos funkció bukkant fel a Messengerben, noha egyelőre csak a mobilos változatban lehet megtalálni és ott sem mindenhol: végre rögzíthetünk fontosnak vélt üzeneteket, amiket villámgyorsan elérhetünk a jövőben is anélkül, hogy vissza kellene keresnünk őket. 

Hirdetés

Valószínűleg ti is voltatok már úgy, hogy szívesen elmentettetek volna egy üzenetet, hogy meglegyen, például egy hasznos információ (kód, dátum stb.), egy szellemes mondat vagy egy közös pillanat miatt, amire korábban nem volt lehetőség, csak a keresésre, ami körülményes volt. A Messenger keresője nem mindig jelenített meg minden üzenetet, a végpontok közötti titkosítással és PIN-kódozással pedig sokak számára teljesen ellehetetlenítette ezt a lehetőséget. 

Most ezen könnyített a Meta egy tényleg hasznos újdonsággal: már rögzíteni tudjuk az egyes üzeneteket, de egyelőre csak a mobilos verzióban, és csakis a privát beszélgetéseknél bukkant fel, a többfős chateknél a hír írásának pillanatában nem volt elérhető a funkció. A használata egyszerű: egyszerűen kijelöljük a menteni kívánt üzenetet, ekkor pedig feljön a válasz, a másolás és a továbbiak opciók között a "rögzítés" lehetőség. A rögzített üzeneteket a felső sáv jobb oldalán megtalálható i-ikonon belül, a "rögzített üzenetek megtekintése" résznél találjátok meg. Jelenlegi ismereteink szerint nincs korlát, bármennyit elmenthetünk későbbre beszélgetésenként. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.