Hirdetés

Nyugdíjazza a Microsoft a Paint 3D-t, de jó oka van rá



|

A modernizált változat közel sem lett annyira sikeres, mint az egyszerűséget előtérbe helyező elődje.

Hirdetés

A Paint 3D még 2017-ben érkezett meg a felhasználókhoz a Windows 10 Creators Update részeként. A Microsoft elsődleges célja az alkalmazás bevezetésével az volt, hogy új 3D modellezési funkciókkal, elegáns kezelőfelülettel, valamint a különböző rétegek és az átlátszóság támogatásával modernizálja a nagy múltú programot.

Bár a Paint 3D kétségkívül lenyűgöző előrelépést jelentett az elődjéhez képest, összességében soha nem lett olyan népszerű, mint a klasszikus verzió. Innovatív megoldásai ellenére a legtöbb felhasználó éppen az egyszerűséget, a letisztult kezelőfelületet és könnyű használatot részesítette előnyben, így a Microsoftnak sosem sikerült elérnie, hogy a Paint 3D ténylegesen átvegye a klasszikus Paint helyét.

Hirdetés

Látva az erősen visszafogott lelkesedést, a redmondiak úgy döntöttek, hogy végleg megszabadulnak az alkalmazástól, amelyre egy, a programban megjelenő banner kezdte figyelmeztetni nemrégiben a felhasználókat. Ennek értelmében 2024. november 4-én hivatalosan is véget ér a Paint 3D pályafutása, ráadásul nemcsak a támogatását állítják le, hanem a Microsoft alkalmazásboltjából is eltávolítják, ami azt jelenti, hogy letölteni sem lehet majd ezt követően.

A Paint 3D egyébként nem az első alkalmazás, aminek búcsút intettek a redmondiak. A közelmúltban a vállalat megkezdte a Windows Mail és Calendar alkalmazások kivezetést, míg korábban három régi alkalmazást is elvett a Windows 11 nagy frissítése, szóval csak idő kérdése volt, hogy a Paint 3D is sorra kerüljön.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.