Két új termékkel célozza a vegán étrendet követő vásárlókat a Nestlé. A cég a rákra és a tojásra szeretne alternatívát kínálni, ehhez pedig különféle növényi alapú proteint és egyéb hozzávalókat használnak fel.
Az ilyen és ehhez hasonló alternatívákkal már nem csak a húsok, a különlegesebb ételek helyettesítése is egyszerűbbé válik a vegánok számára.
A tojás alternatívájaként a Nestlé elkészítette a "Garden Gourmet vEGGie-t", amely omega-3 zsírsavakból és szója proteinből készült. A Nestlé szerint a termék ugyanúgy felverhető, mint egy igazi tojás, így nem kell megváltoztatni a régi recepteket sem.
A rák alternatívájaként a "Garden Gourmet Vrimp" debütált, mely szintén teljesen növényi eredetű. A cég leírása szerint borsóból, konjac gyökérből és algából keverték a rákot helyettesítő terméket, amely autentikus textúrát és ízt kínál a fogyasztóinak.
A Vrimppel és a vEGGie-vel a német és a svájci vásárlók találkozhatnak először, azt viszont nem tudni, hogy a jövőben több országban is elkezdődik-e az árusítás.