Hirdetés

Nincs üzlet: 8264 milliárd forintot fizetett volna a Google ezért a cégért, de végül visszautasították az ajánlatot



|

Pedig korábban úgy tűnt, hogy a felek már csak egy hajszálnyira vannak a végső aláírástól.

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy története legnagyobb felvásárlásának küszöbén áll a Google, illetve annak anyacége, az Alphabet. A vállalat egy kiberbiztonsági startup, a Wiz bekebelezését fontolgatta, amiért egészen elképesztő összeget lett volna hajlandó letenni az asztalra. A Google nem kevesebb mint 23 milliárd dollárt ígért a vállalatnak, július elején pedig már arról lehetett hallani, hogy nincs messze a végső aláírás.

A minap azonban nem várt fordulatot vettek az események, ugyanis a Reuters értesülései szerint az izraeli kiberbiztonsági startup befejezte a tárgyalásokat a Google-lel.

A Wiz vezérigazgatója, Assaf Rappaport egy feljegyzés szerint arról beszélt, hogy a vállalat mostantól a tőzsdei bevezetésre összpontosít - ahogyan azt korábban is tervezte -, célja pedig, hogy elérje az évi 1 milliárd dolláros visszatérő bevételt.

Hirdetés

"Nehéz visszautasítani egy ilyen megtisztelő ajánlatot, de kivételes csapatommal a hátam mögött magabiztosan hozom meg ezt a döntést."

- fogalmazott Rappaport, utalva a felvásárlási ajánlatra.

Fontos megjegyezni, hogy hivatalosan egyik fél sem erősítette meg, hogy üzleti tárgyalásokat folytat egymással. A mostani és a korábbi információk elsősorban különböző feljegyzések, levelezések mentén láttak napvilágot, ezekben a Wiz pedig nem nevezte meg a Google-t vagy az Alphabetet.

A hírportál megkeresésére a Google nem reagált, a Wiz pedig nem kívánt nyilatkozni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.