Hirdetés

Nem várt funkcióval bővülhet a Spotify



|

Talán ez lehet a vállalat első, multifunkcionális platform kialakításának irányába intézett lépése.

Hirdetés

Ahogyan a legtöbb alkalmazás, a Spotify is igyekszik egyre több funkcióval személyre szabni, komfortosabbá tenni a zenehallgatási élményt. A vállat a minap azonban egy teljesen új területre merészkedett be, ugyanis legújabb kísérlete mentén egy vészhelyzeti riasztórendszer bevezetését kezdte tesztelgetni Svédországban - írja a TechCrunch.

A cég jelen pillanatban egy olyan rendszer kialakításán ügyködik, amivel segítheti a felhasználókat a "balesetek, súlyos események vagy fontos szolgáltatások zavarainak" bejelentésében. A Spotify megerősítette, hogy valóban teszteli a funkciót, azonban nem részletezte, hogy miért ilyen fontos számára a vészhelyzeti rendszer bevezetése.

Hirdetés

A funkciót felfedező programozó, Chris Messina azzal magyarázta a zenei streaming szolgáltató törekvését, hogy egy ilyen jellegű riasztási szolgáltatás bevezetése arra ösztönözheti a felhasználókat, hogy engedélyezzék az alkalmazásértesítéseket. Ebből a Spotify nyilvánvalóan csak profitálna, ugyanis a felhasználók által a legtöbb esetben letiltott, nem alapvető fontosságú értesítéseket is célba juttathatná.

A vészhelyzeti rendszer bevezetése fontos lehet tovább a Spotify pozíciójának megerősítésében, de felfoghatjuk egy olyan lépésként is, amely egyfajta multifunkcionális platform irányába kezdi terelgetni az alkalmazást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.