Hirdetés

Nem csak a diákok, hanem a tanárok mobilhasználatát is korlátozzák az iskolában



|

A holnaptól érvényes rendelet szerint csak oktatási céllal vehetik elő telefonjukat a tanárok.

Hirdetés

Egy friss belügyminiszteri rendelet tovább szigorítja az iskolai mobiltelefon-használatra vonatkozó szabályokat, immár nem csak a diákokra, hanem a pedagógusokra is vonatkozó korlátozásokat bevezetve. A rendelet előírja, hogy a pedagógusok tanítási idő alatt és egyéb iskolai foglalkozások során kizárólag oktatási célra használhatják mobiltelefonjaikat vagy más digitális eszközeiket. Ez a szabály szeptember 4-én, szerdán lép hatályba.

A korlátozástól csak néhány kivételes esetben lehet eltérni, például amikor a pedagógus vagy más személy testi épsége közvetlen veszélyben van, vagy ha bűncselekmény megelőzése érdekében szükséges. Ezen kívül az intézményen kívüli, a pedagógiai programhoz kapcsolódó események során engedélyezett a mobilhasználat.

Hirdetés

A rendeletet néhány órával azután tették közzé, hogy hétfőn Budapesten tüntetés zajlott a Belügyminisztérium előtt, ahol sokan tiltakoztak amiatt, hogy a minisztérium megvonta a Madách Imre Gimnázium igazgatójának vezetői megbízatását. Az igazgató azzal vonta magára a hatóságok haragját, hogy ellenezte a diákok iskolai mobilhasználatának betiltását.

Ezen felül a rendelet bevezeti a pedagógusok vizsgáztatásának kötelezettségét is, amelyet már korábban is terveztek. Ez egy tízórás online tanfolyamot jelent, amelynek során a pedagógusoknak frissíteniük kell ismereteiket a Nemzeti alaptanterv és az Óvodai nevelés országos alapprogramjával kapcsolatban. A tanfolyam végén vizsgát is kell tenniük, hogy igazolják megszerzett tudásukat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.