Hirdetés

Napi büntetés: Windows 95-öt futtattak egy Nintendo 3DS-en



|

Értelme nem sok van, de legalább jól hangzik.

Hirdetés

"Hülye dolgokat rakunk hülye eszközökre, és valószínűleg néha működni fognak" - hangzik el a mondat a MetraByte nevű youtuber bemutatkozó videójában. A tartalomgyártó hasonló indíttatásból vette kezelésbe a Nintendo 3DS-t is, amelyre ezúttal a Windows 95-öt varázsolta fel.

A projekthez a DOSBox nevű emulátort használta, videójában pedig részletesen bemutatja, hogyan néz ki mindez a gyakorlatban. A rendszer használata egészen gyötrelmesnek tűnik a kézi konzolon: hosszas percekbe telik, mire feláll a rendszer, a gépelés egészen borzasztó, és a kék képernyős összeomlások is gyakoriak.

Hirdetés

A 3DS nyúlfarknyi memóriájának köszönhetően gyakorlatilag minden funkció és alkalmazás kényelmetlenül lassú. Még az MS Paint megnyitása is egy örökkévalóság, nem hogy egy egyszerű rajz elkészítése. A hab a tortán a folyamatosan villódzó kijelző, amely még fájóbbá teszi a használatot.

Bár a kísérlet kétségkívül érdekes, gyakorlati haszna aligha van. Erről ti magatok is meggyőződhettek az alábbi videóban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.